gb.png
Etusivu

Infosivusto poikkeustilanteeseen

korona_apu_tunnus-002-1.pngKoronainfoa yrityksille

Koronavirusepidemia vaikuttaa suuresti yritysten toimintaan. Olemme koonneet tälle sivulle yrityksesi avuksi hyödyllisiä linkkejä useimpiin tilanteisiin. Suomen Yrittäjien verkkosivuille on koottu kattavin tietopaketti. Yrittäjien verkkosivuilta löydät myös mahdolliset Suomen valtion tukipaketit. 

Suomen Yrittäjien verkkosivut

Työkalut:

Business Finland
Business Finland palvelee yrityksiä erilaisissa kasvun ja kansainvälistymisen tilanteissa. Koronavirustilanteeseen liittyen he ovat aukaisseet erityisrahoituspaketteja, joihin voit tutustua alla olevien linkkien kautta.
Business Finlandin rahoituksen kokonaiskuvaus
Business Finland rahoituksen hakeminen
Katso kaikki ajantasainen tieto Business Finlandin verkkosivuilta.

Finnvera
Finnvera auttaa koronan aiheuttamassa poikkeustilanteessa. Katso ajantasainen tieto koronan aiheuttamiin rahoituksen järjestelytarpeisiin.
Finnvera ajankohtaista yrityksille

Verohallinto
Tietoa koronatilanteen vaikutuksista veroasioiden hoitamiseen ja verottajan palveluihin.
Verohallinto ajankohtaista yrityksille

ELY-keskus
ELY-keskusten yrityspalvelut toimivat tehostetusti yritysten hyväksi. ELY-keskus käynnistää erillisen rahoitushaun yrityksille viikolla 13. 
ELY-keskus ajankohtaista
Yritys-Suomi Talousapu neuvontapalvelu auttaa, neuvoo ja ohjaa talous- ja maksuvaikeuksissa olevia pk-yrityksiä ja yrittäjiä ja sen tavoitteena on ehkäistä turhia konkursseja tarjoamalla alhaisen yhteydenottokynnyksen maksutonta talousneuvontaa puhelimitse.
Yritys Suomi neuvontapalvelu

Yrittäjän työttömyysturva
Hallitus helpottaa yrittäjien pääsyä työttömyysturvan piiriin ja kaikki  yrittäjät yritysmuodosta riippumatta ovat oikeutettuja saamaan määräaikaisen työttömyysturvan. Tämä koskee myös Freelancer ja yksinyrittäjiä. Toimet ovat määräaikaisia ja päätetty kesto tällä hetkellä kolme kuukautta​. Tämän hetkisen tiedon mukaan, yritystoiminnan edellytysten tilapäinen heikentyminen koronan takia on peruste arvioida yritystoiminta sivutoimiseksi, jolloin sivutoimisen yritystoiminnan perusteella henkilöllä on oikeus työttömyysetuuteen. Yrittäjän tulee ilmoittautua työnhakijaksi välittömästi, sillä päätös voidaan tehdä takautuvasti​. Ilmoittautuminen tehdään pääsääntöisesti sähköisesti. Asia on vielä valmistelussa työ- ja elinkeinoministeriössä. Seuraa ajankohtaista uutisointia. 
Työnhakijaksi ilmoittautuminen 
TE-Toimiston palvelut poikkeustilanteessa

Työ- ja elinkeinoministeriö
Toimintaohjeita yrityksille koronavirustilanteessa

Muita hyödyllisiä linkkejä

Eri puolilla Suomea erilaiset tahot ovat koonneet yhteisiä markkinapaikkoja / keinoja edistää liiketoimintaa.
Alla joitakin tämänhetkisiä sivustoja. Päivitämme linkkejä tilanteen mukaan.
Kotona kotimaistaSisumarketKaranteenikauppaTue yrittäjääPelastetaan kauppaSupport localNearbyTue yrittäjääKaranteenissa Turvataan tulevaisuusPelastetaan palvelutValitse viisaasti

Koulutukset / Webinaarit:

Koulutusten / Webinaarien materiaalit:
Navitas aamukahvit 1.4.2020
Yritysten ja yrittäjien apua koronavirustilanteeseen Varkaudessa, Poikkeusrahoitus ELY-keskus, Poikkeusrahoitus Business Finland ja Teamsin ja verkkokaupan mahdollisuudet
Kassabudjettiwebinaarin tallenne
Kassabudjetti auttaa ennakoimaan tuloja ja menoja 

Navitas Yrityspalvelut on hankkinut alueen yrittäjien käyttöön Yritystulkki-verkkopalvelun. Palvelusta löytyy muun muassa laskentapohja kassabudjetille, jonka avulla voi varautua tiukentuvaan kassavirtaan ja suunnitella esimerkiksi lyhennysvapaita tai muiden maksuaikataulujen muutoksia
Yritystulkki

Messilive tarjoaa ajankohtaista tietoa poikkeustilanteessa. Katso lähetykset alla olevasta linkistä.
Messilive

Yrittäjän tarkistuslista poikkeustilanteeseen


Navitas Yrityspalvelut tarjoaa henkilökohtaisia neuvoja ja tarvittavia ratkaisuja koronatilanteesta selviämiseksi. Teemme työtä laajassa yhteistyöverkostossa ja tarvittaessa ohjaamme sinua eteenpäin muiden alueellisten tai kansallisten tukipalveluiden pariin.
Yhteystietomme löydät tältä sivulta. Yrittäjä, älä jää haasteinesi yksin – ota meihin yhteyttä.