Navitaksen ympäristövastuu
Meillä Navitas-kiinteistöissä on jo pitkään tehty jokapäiväistä työtä ympäristön hyväksi. Vastuullisuus on kokonaisuudessaan tärkeä osa toimintaamme jo paikallisen roolimme vuoksi. Olemme yrityksille haluttu sijoittumispaikka ja merkittävä työssäkäyntialue Varkaudessa, joten haluamme ympäristöteoillamme osaltamme edistää talousalueen hyvinvointia ja elinvoimaa.
Perustehtävämme Navitas-kiinteistöjä hallinnoivassa Varkauden Taitotalo Oy:ssä on tarjota laadukkaita kokous- ja tilapalveluita kestävällä ja ympäristöä säästävällä tavalla. Mahdollistamme sen, että Navitaksen kymmenet yritykset ja sadat työntekijät voivat toimia vastuullisesti omassa arjessaan.
Teemme suunnitelmallista ja tavoitteellista ympäristötyötä Ekokompassi-ympäristöjärjestelmän mukaisesti. Tiedotamme ympäristötyöstämme aktiivisesti vuokralaisille, asiakkaille ja yhteistyökumppaneille ja innostamme heidätkin mukaan ekotekoihin.
Vuoden 2021 alussa saimme avuksemme oman kuvitteellisen ympäristöasiavahdin, Walpas-hahmon. Walpas ohjaa toimintaamme kohti entistäkin ympäristövastuullisempaa huomista. Tällä sivulla kerromme, kuinka matkamme vastuullisena toimijana etenee yhdessä asiakkaidemme ja sidosryhmiemme kanssa.
Ekokompassi yhdistää asiakkaiden, henkilökunnan ja ympäristön hyödyn
Varkauden Taitotalo Oy:lle on myönnetty kesäkuussa 2020 Ekokompassi-sertifikaatti osoituksena uskottavasta ympäristötyöstä sekä sitoutumisesta toiminnan jatkuvaan parantamiseen. Ekokompassi on ympäristöjärjestelmä, joka perustuu kymmeneen toimintakriteeriin. Varkauden Taitotalo Oy noudattaa näitä kriteereitä ja on sitoutunut hoitamaan sekä kehittämään toimintaa niiden mukaisesti.
Ekokompassi pohjautuu vastaaviin pohjoismaisiin ympäristöjärjestelmiin sekä kansainvälisiin ympäristöjohtamisen standardeihin. Hyväksytyn auditoinnin myötä Varkauden Taitotalo Oy:llä on oikeus käyttää Ekokompassi-tunnusta viestinnässään. Sertifikaatti on voimassa kolme vuotta kerrallaan.
Varkauden Taitotalo Oy:n ympäristöjärjestelmä on rakennettu Savon koulutuskuntayhtymän Ympäristöosaamisesta alueellinen menestystekijä -hankkeen sekä KESTO-ilmastohankkeen asiantuntijoiden tuella.
Ympäristövastuun painopistealueet:
Energiatehokkuus ja uusiutuva energia
- Optimoimme toimitilojemme energiatehokkuutta ja käytämme energiaa mahdollisimman tehokkaasti ja säästäen.
- Toimitilamme valaistaan ympäristöystävällisillä LED-lampuilla.
- Käytämme Navitaksessa vihreää sähköä.
- Aurinkopaneelit Navitas 1 ja 2 -talojen katoilla
Vastuulliset hankinnat
- Pidennämme kalusteiden ja materiaalien elinkaarta valitsemalla ne huolella, ylläpidolla ja kierrättämällä.
- Navitaksessa on viihtyisä ja turvallinen työympäristö, jossa käytetään turvallisia ja puhtaita materiaaleja.
- Pyrimme käyttämään paikallisia palveluita.
- Ympäristötyötä tehdään yhdessä yhteistyökumppaneiden kanssa.
Logistiikka ja liikkuminen
- Toimitilamme sijaitsevat keskeisellä paikalla hyvien kulkuyhteyksien ja palveluiden äärellä.
- Meille on helppo tulla kävellen, pyörällä tai julkisilla kulkuvälineillä.
- Kannustamme kestävään liikkumiseen fasiliteetteihin panostamalla (sähköauton latauspisteet, aurinkoenergialla toimiva ePyöräkatos, polkupyöräkatokset)
Jätehuolto ja kierrätys
- Kiinnitämme huomiota kiinteistössä muodostuvaan jätteseen, sen määrään ja mahdollisimman tehokkaaseen lajitteluun.
Navitas Yrityspalvelut mukana yhteisellä polulla
Navitas Yrityspalveluille on myönnetty tammikuussa 2021 Hiilineutraali Pohjois-Savo -työn ”Mukana yhteisellä polulla” -tunnus. Yhteisötunnus myönnetään niille organisaatioille, jotka ovat mukana Pohjois-Savon ilmastotiekartan valmistelussa ja toteuttamisessa. Tunnus kertoo sitoutumisesta yhteiseen ilmastotyöhön. Sen myöntää Pohjois-Savon ELY-keskuksen koordinoima Hiilineutraali maakunta – Pohjois-Savo (HIMA) -hanke.
"Navitas Yrityspalveluilla on jo pitkään tehty työtä energiatehokkuuden, materiaalitehokkuuden ja resurssiviisauden eteen. Tarvitsemme jatkossa yhä enemmän kiertotalousosaamista, jota Navitaksella on kerrytetty jo vuosien ajan. Navitas näyttää myös esimerkkiä, kuinka työnantaja voi tukea henkilöstöä liikkumaan puhtaammin, kun käytössä on yhteiskäyttöauto ja -sähköpyörä."
– Ilmastoasiantuntija Tapio Kettunen, Pohjois-Savon ELY-keskus