gb.png
Etusivu

Matkailu ja tapahtumatuotanto

Suomen suurin järvi Saimaa liplattelee Varkauden ympärillä ja puhdas vehreä luonto luo hyvät mahdollisuudet vapaa-ajan viettoon sekä matkailulle. Navitas Yrityspalvelujen tehtäviin kuuluu Varkauden matkailun yhteismarkkinointi ja paikkakunnan matkailun kehittäminen tavoitteena alan liikevaihdon ja työllisyyden kasvu. Työtä tehdään yhdessä seudun yritysten ja kuntien kanssa. Autamme matkailuyrityksiä kehittämään omaa liiketoimintaansa ja verkostoitumaan muiden toimijoiden kanssa. Kansainvälisen markkinoinnin osalta olemme mukana Saimaan alueen ja Pohjois-Savon yhteistyöverkostojen kautta VisitFinlandin markkinointitoimenpiteissä.

Tapahtumat ovat tärkeä osa matkailua. Ne houkuttelevat vierailijoita, toimivat ohjelmapalveluna, pidentävät matkailijoiden viipymää alueella ja niillä on myönteisiä sosiokulttuurisia vaikutuksia paikkakuntalaisille.

Navitas Yrityspalvelut vastaa kolmen merkittävän tapahtuman tuottamisesta

  • Itä-Suomen suurinta lastentapahtumaa, Vekara-Varkaus Festivaaliviikkoa vietetään kesäkuussa. Veikeä ja monipuolinen ohjelmisto tarjoaa hauskoja hetkiä lapsiperheille.
  • Sampea ja Samppanjaa -kaupunkifestaria vietetään elokuun illassa seurustellen, musiikista ja tarjoilusta nauttien.
  • Isänpäivän aattona kokoonnutaan perinteisesti Varkauden kirjastoon Tarinoiden Taulumäki -tapahtuman värikkään ohjelman pariin.Visit Varkaus

Keskustaan saakka ulottuva Saimaan vesistö, vehreä luonto ja käyntikohteet tarjoavat Varkauden seudulla ajanviettomahdollisuuksia lomailijoille. Erikoisuuksiin kuuluvat oman kaupungin kaviaari ja sampiherkut sekä ihmeellisten instrumenttien koti, Mekaanisen Musiikin Museo.

Varkauden kaupunkikuvasta ovat vastanneet 1900-luvun alkupuoliskolla nimekkäät suunnittelijat mm. Ivar ja Valter Thomé, Karl Lindahl ja Alvar Aalto. Teollisuuden ympärille rakennettu kaupunki on arkkitehtuuriltaan ainutkertainen. Tätä rikasta kulttuurihistoriaa esittelevät Varkauden museot ja museoiden verkkonäyttelyt sekä Vanha Varkaus -kävelykierros.

Saimaan järvimaisemia voi ihailla sähköalus- ja höyrylaivaristeilyllä tai melontaretkellä. Kalastaa voi keskellä kaupunkia Pirtinvirrassa ja ympäristön laajalla 3000 hehtaarin kalastusalueella. 

VisitVarkaus -nettisivustolla voi tutustua siihen, mitä kaikkea muuta Varkaudessa onkaan tarjolla.

Vekara-Varkaus Festivaaliviikko

Vekara-Varkaus Festivaaliviikkoa vietetään seuraavan kerran 8.-14.6.2020. Tapahtumakokonaisuus tarjoaa monta hauskaa päivää monipuolista ohjelmaa kaikenikäisille lapsille.
Vekaraviikolla tutkitaan ympäristöä, seikkaillaan ja tarinoidaan, aherretaan työpajoissa ja tehdään retkiä. Festivaaliviikolla eri taiteenalat tulevat tutuiksi ja opitaan uusia taitoja. 

Talvi-Vekaraa vietetään 2.-8.3.2020. Varkaudessa ei koulujen lomaviikolla ole lapsilla tylsää. Talvi-Vekara esittelee monipuolisen ohjelmatarjonnan perheen pienemmistä koululaisiin. 
 
Koulujen syyslomalla on Varkaudessa tarjolla iloista vipinää lapsille ja perheille. Tutustu ohjelmaan ja valitse Syys-Vekaran ohjelmasta omasi. 

Lue lisää tapahtumasta.

Sampea ja Samppanjaa

Varkauden nimikkokalan kunniaksi vietettävää Sampea ja Samppanjaa -festivaalia juhlitaan yleensä elokuun toisena viikonloppuna Pirtinvirran rannalla Itsenäisyyden puistossa. Esiintymässä on vuosien varrella vieraillut useita Suomen eturivin artisteja. Festareilla on tarjolla paitsi musiikkia, myös nimensä mukaisesti sampea ja samppanjaa, ensiluokkaisia ruoka- ja juomaelämyksiä. 

Vuonna 2020 Sampea ja Samppanjaa -tapahtuma pitää välivuoden koronaviruspandemiaan liittyvien riskien vuoksi. Tapahtuma järjestetään jälleen elokuussa 2021.

Lue lisää tapahtumasta.

 

 

 

 

Tarinoiden Taulumäki

Tarinoiden Taulumäki -tapahtuma on piristänyt Varkauden marraskuista Isänpäivän aattoiltaa vuodesta 1999.  Varkauden kaupunginkirjastolla järjestettävä ”kaupunkifestari kaikenikäisille” tarjoaa vuosittain monipuolisen ohjelman, joka huomioi eri ikäryhmät. Esitykset ja ohjelma sisältävät niin paikallista osaamista, alueen taitajia kuin valtakunnallisia tähtiäkin. Tapahtuma tuottavat yhteistyössä Varkauden kaupunginkirjasto, nuorisopalvelut, Varkauden Teatteri, Suomalainen Kirjakauppa, Navitas Kehitys Oy:n tapahtumatuotanto ja lukuisat yhteistyökumppanit. Tapahtumaan on vapaa pääsy. Tarinoiden Taulumäki pitää taukoa kirjastotalon remontin vuoksi vuonna 2019.

Lue lisää tapahtumasta.