gb.png
Etusivu

Evästä! Ruokaketjun uudet toimintamallit

rahoittajat-evasta.jpg

Hankkeen perustiedot

Toteutusaika: 1.9.2020 – 30.8.2021

Yhteyshenkilö: Armi Nissinen

Lue lisää hankkeesta

Hankkeen tavoitteena on vahvistaa Keski-Savon ruokaturvaa ja aluetaloutta tulevaisuutta ja mahdollisia tulevia poikkeustilanteita silmällä pitäen rakentamalla uusia liiketoiminta- ja palvelukonsepteja. 

Hankkeessa verkotetaan laaja-alaisesti elintarvikeketjun toimijoita Keski-Savon seudun alueella. Hanke osaltaan auttaa yrityksiä koronapoikkeustilanteesta toipumiseen ja vahvistaa alueen toimintakyvyn ja elinvoimaisuuden säilymistä myös mahdollisissa tulevissa poikkeustilanteissa. Hankkeessa kehitetään asiakas-yritys-rajapintaa uusilla toimintamalleilla. Toimitussopimusmallit luodaan vuoropuhelussa yrittäjän ja kuluttajan kanssa. Kunnan ja yritysten rajapinnassa toimimalla vahvistetaan alueellisen ruokaketjun osuutta suurkeittiöiden hankinnoissa, tällä lisätään alueellista ruokaturvaa ja ruokaketjun laadullista läpinäkyvyyttä. Lisäksi kehitetään uusia toimintamalleja tuottaja- ja jakeluyritysten välille.

Hankkeen tuloksena saadaan kehitettyä uusia, lyhyen ruokaketjun toimintamalleja, jotka vahvistavat Keski-Savon alueen ruokaturvaa ja aluetaloutta, ja jotka vastaavat myös tulevaisuuden poikkeustilanteiden tuomiin haasteisiin.

evästä-tilatreffit.jpg

Evästä-hankkeessa pohditaan myös kumppanuusmaataloutta.
Kuvassa Armi Nissinen Evästä-hankkeesta, Pirkko Parviainen-Hämäläinen Vanamolasta,
Tuomas Lappi Tuomaan Highlandilta sekä Johanna Kiesiläinen Evästä-hankkeesta.
Valokuva: Iita Sillanpää

 

 

Ajankohtaista

Kumppanuusmaatalousinfo ke 24.2.2021

Lähikahvila tutuksi helmikuussa - osallistu kilpailuun

Kerro meille paras talvikalajuttusi ja osallistu arvontaan!
Onko se muisto lapsuuden pilkkireissulta, kohtaaminen kalatiskillä, makoisa kalaresepti vai joku muu?

Lähetä meille kuvaa / tarinaa omasta talvikalajutustasi, parhaat tietenkin julkaistaan ja kaikkien osallistuneiden kesken arvotaan kalaan liittyviä palkintoja, osallistu mukaan osoitteessa https://evasta-hanke.fi/kilpailu tai kommentoi suoraan Facebook-postaukseen täällä.

Kilpailu päättyy 29.1.2021 joten ole ripeä!

Harjoittelijaksi tai opinnäytetyöntekijäksi hankkeeseen?
Evästä! Ruokaketjun uudet toimintamallit -hanke etsii reippaita ja oma-aloitteisia opiskelijoita tutustumaan hankemaailmaan. Hankkeessa on tarjolla mahdollisuuksia harjoitteluun esim. viestinnän, liiketalouden tai catering- /sk- opiskelijoille. Myös mielenkiintoisia opinnäytetyön aiheita löytyy hankkeen toteutuksista, taustaselvityksistä ja verkostoista.

Haetaan pilottiperheitä lähiruokakokeiluun! 
Oletko sinä tai perheesi kiinnostunut lähiruoasta ja hankkimaan sitä oman seutumme tuottajilta tai jatkojalostajilta? Kuluttajaryhmän jäsenenä saat tietoa hankkeen toiminnoista ja tapahtumista sekä pääset mukaan alueellisiin kokeiluihin ja tapahtumiin esim. kumppanuusviljely-, omaleipuri- ja koticateringkokeilut sekä tilatapahtumat ja marjaretket. Liity mukaan nyt.

Haetaan pilottiyrityksiä lähiruokakokeiluihin!
Haluatko sinä tarjota asiakkaillesi laadukasta ja puhdasta ruokaa, ruokaa, jonka alkuperä on oikeasti tiedossa? Tule mukaan hankkeemme yrittäjäryhmään. Yrittäjäryhmän jäsenenä saat tietoa hankkeen toiminnoista ja tapahtumista sekä pääset osallistumaan alueellisiin kokeiluihin ja tapahtumiin esim. kumppanuusviljely-, teemacatering-, makuraadit jne. Liity mukaan nyt.