gb.png
Etusivu

SOPIEN 2.0

Sopien logorypäs päivitetty.jpg

Hankkeen perustiedot

Toteutusaika 1.2.2020 - 31.12.2022.

Yhteyshenkilö: Anne Matilainen

Lue lisää hankkeesta

Liiketoimintaa ja digitalisaatiota kehittämällä digisyrjäytymistä vastaan -hanke

Hankkeen tavoitteena on pienten sote-alan yritysten, järjestöjen ja yhdistysten liiketoiminnan kehittäminen niin, että ne kykenevät tuottamaan palveluja monituottajamallilla verkostona, jossa hyödynnetään (erilaisia yhteistyömalleja huomioiden) järjestämisvastuussa olevien kuntien / kuntayhtymien kanssa tehtävää yhteistyötä.

Hankkeen kohderyhmänä ovat mikro- ja pienet sote- alan yritykset sekä tukipalvelujen tuottajat. Toimialueena on Pohjois-Savo, Etelä Savosta Rantasalmi ja Sulkava, Pohjois-Karjalasta Outokumpu ja Polvijärvi sekä Keski-Suomesta Kyyjärvi, Kivijärvi, Kinnula, Karstula, Kannonkoski, Viitasaari, Pihtipudas ja Saarijärvi.

Hankkeeseen otetaan mukaan vähintään 160 yritystä, järjestöä ja yhdistystä sekä kuntien yritysyhteistyöhenkilöitä esim. hyvinvointikoordinaattoreita, jotka sitten toimivat yrityksiin päin yhdyshenkilönä.

Hankkeen toteutusajankohta on 1.2.2020 – 31.12.2022 ja päätoteuttaja on Navitas Kehitys Oy, osatoteuttajina Savonia-ammattikorkeakoulu, Kehitysyhtiö SavoGrow, Iisalmen kaupunki ja Kehitysyhtiö Witas. Sopien 2.0 -hanke on valmisteltu laajassa yhteistyössä alueen toimijoiden ja yritysten kanssa ja sen rahoittajan toimii ELY-keskus. ESR-rahoitteinen Sopien 2.0 -hanke on jatkoa tammikuussa 2018 alkaneelle Sopien -hankkeelle.

Mitä hanke tarjoaa?

SOPIEN 2.0 -hankkeessa valmennetaan monipuolisesti sote-alan yritysten, järjestöjen ja yhdistysten sekä julkisten toimijoiden yhteistyöhenkilöitä.
Valmennuksissa hyödynnetään digitaalisia menetelmiä. Toimenpiteet kohdistuvat liiketoiminnan, markkinoinnin ja laatutyön kehittämiseen.
Tavoitteena on tiivistää yhteistyötä yksityisen ja julkisen sektorin välillä vastaamaan alueiden tarpeisiin.

Hankkeen osallistumismaksu sisältää:

  • Koko hankekauden koulutukset
  • Yrityskohtaisen sparrauksen ja muut hankkeen asiantuntijapalvelut
  • Verkostoitumisen alan toimijoiden kanssa yli maakuntarajojen
  • Ajankohtaista tietoa sote-alan kehittymisestä, palveluinnovaatioista ja digitaalisista ratkaisuista
  • Hankkeen tapahtumat ja tilaisuudet
  • Hankkeen koulutuksia voit hyödyntää myös henkilöstön täydennyskoulutuksina

Sopien 2.0 osallistumismaksu .png

SOPIEN 2.0 -hankkeen koulutustarjonta:
Kevään 2022 koulutuskalenteri
Ilmoittaudu kevään 2022 koulutuksiin

Tutustu syksyn koulutustarjontaan oheisten videoiden kautta, jossa kouluttajat kertovat koulutusten sisällöstä.
Klikkaa tästä, niin pääset katsomaan ensimmäisen video. Klikkaa tästä toiseen videoon.

Tarkemmat koulutustiedot ja koulutusesitteet löydät ilmoittautumisen yhteydessä. Koulutukset kuuluvat hankkeen osallistumismaksuun.

Ajankohtaista:

SOPIEN 2.0 - Webinaari Yrittäjä ja yhdistystoimija, jalka hyvinvointialueen oven väliin! 28.4.2022 klo 13.00.
Hyvinvointialueella rakennetaan parhaillaan tulevaisuuden sotepalveluita. Onko yrittäjiä huomioitu? Tule kuulolle hyvinvointialueiden yhteiseen webinaariin.Mukana puhumassa: Keski-Suomen hyvinvointialueen johtaja Kati Kallamo, Keski-Suomen YrHYvaks-hankeen projektipäällikkö Veli Puttonen, Savon Yrittäjät toimitusjohtaja Paula Aikio-Tallgren, Kuopion kaupungin kuntoutusjohtaja Mikko Korhonen jaKierinniemen hoitokoti Oy/Vastuusairaanhoitaja Paula Varis. Ilmoittaudu mukaan webinaariin.

10.2.2022 järjestettiin kaikille avoin ja ilmainen kotipalveluwebinaari. Kotipalvelut ovat tärkeä osa uusia Hyvinvointialueita. Tilaisuudessa kuulet näkemyksiä tulevaisuudesta niin valmistelijoiden kuin yritysten näkökulmasta. Tallenteen webinaarista pääset katsomaan tästä.

Kanta ja asiakastietolaki - NYT! -webinaari järjestettiin 14.9.2021. Webinaarissa käsiteltiin valtakunnallista tietojärjestelmäpalvelu Kantaa, johon liittyy tiiviisti sote-alan lähitulevaisuutta viitoittavat kaksi tärkeää muutosta, uusi asiakastietolaki ja hyvinvointialue uudistus. Tallenteet webinaarista pääset katsomaan klikkaamalla: Jaana Nissilän puheenvuoro ja Heidi Ilmosen puheenvuoro.

SOPIEN 2.0 -hanke järjesti webinaarin Fysioterapia-alan yritykset kohti kestävää liiketoimintaajossa pohdittiin vastauksia seuraaviin kysymyksiin: Kuinka liiketoiminnot johdetaan kestävälle pohjalle muuttuvassa maailmassa? Kuinka pienet yritykset voivat vaikuttaa toimintaympäristöön? Tallenteen webinaarista pääset katsomaan tästä.

SOPIEN 2.0 ja Tie menestykseen -hankkeet järjestivät yhteistyössä kaksiosaisen Yrittäjästä digionnistuja -webinaarisarjan. Tilaisuuksissa kuultiin pienyrittäjien käytännönläheisiä kertomuksia siitä, kuinka he ovat hyödyntäneet digitalisaatiota omassa liiketoiminnassaan. Suonenjoen 4.3.2021 tallenteet: Osa 1 pääset katsomaan tästä ja Osa 2 tästä. Iisalmen 18.3. tallenneteeseen pääset tästä.

SOPIEN 2.0 -hanke ja ELY:n yritystukien esittely olivat mukana TE-live lähetyksessä. Lähetyksessä esiteltiin SOPIEN 2.0 -hanketta sekä ELY-keskuksen asiantuntijat kertoivat erilaisista yrityksille suunnatuista yritystuista, joita heidän on mahdollista hakea.
Pääset katsomaan lähetyksen tästä.

Hankkeen aloitusseminaari järjestettiin tiistaina 24.9.2020. Tallenteen aloitusseminaarista voit katsoa täältä.

Hankkeen esitteet ja uutiskirjeet:

Hankkeen esite
1/2020 SOPIEN 2.0 -uutiskirje kunnille
1/2020 SOPIEN 2.0 -uutiskirje yrityksille ja yhdistyksille
2/2020 SOPIEN 2.0 -uutiskirje
3/2020 SOPIEN 2.0 -uutiskirje
1/2021 SOPIEN 2.0 -uutiskirje
2/2021 SOPIEN 2.0 -uutiskirje
3/2021 SOPIEN 2.0 -uutiskirje

Löydät meidät myös Facebookista!

Yhteyshenkilöt:

Navitas Kehitys Oy,
Anne Matilainen, Projektijohtaja, anne.matilainen@navitas.fi, 044 792 2639
Jaana Tiitinen, Projektiassistentti, jaana.tiitinen@navitas, 044 493 5068

Savonia-ammattikorkeakoulu Oy
Minna Saario, minna.saario@savonia.fi, 044 785 6589
Johanna Alastalo, johanna.alastalo@savonia.fi, 044 785 6046

Iisalmen kaupunki,
Iida Rautiainen, iida.rautiainen@iisalmi.fi, 040 646 2113

Kehitysyhtiö SavoGrow Oy,
Matti Ylönen, matti.ylonen@savogrow.fi, 0207 464 641

Kehittämisyhtiö Witas Oy,
Piia Flink-Liimatainen, piia.flink-liimatainen@witas.fi, 0400 149 934