gb.png
Etusivu

Yritystarina: Kuuluuko ananas pizzaan?

05.09.2025

Keltainen rakennus Jäppiläntien ja Lintulantien risteyksessä on monelle varkautelaiselle tuttu. Tiloissa on toiminut aikanaan useampikin kioski sekä myös hampurilaispaikka. Vuodesta 2018 asti se on ollut Pizzeria Napolin kotipaikka.

Pizzeria Napolin yrittäjä Sabri Sevimillä on vankka, yli 20 vuoden kokemus ravintola-alalta. Turkista Suomeen vuonna 2003 muuttanut yrittäjä on tykästynyt Varkauteen ja pitää sitä hyvänä paikkana yrittää ja elää. Varkauteen hän muutti Tampereelta.

– Kaikki tarvittava löytyy, toteaa hän tyytyväisenä. Kotikin on löytynyt läheltä yritystä.

Yritys työllistää yrittäjän lisäksi neljä muuta, osa- ja kokoaikaisesti. Vaikka Varkaudessa on paljon pizzerioita, hän ei pidä kilpailua ollenkaan huonona asiana. Päinvastoin se innostaa kehittämään toimintaa.

Sana hyvistä pizzoista on kiirinyt laajalle ja asiakkaita käykin paljon myös Varkauden ulkopuolelta.

– Kaukaisin asiakas on tullut meille Kongosta asti syömään, kertoo yrittäjä ilahtuneena. Suosiosta kertoo myös se, että Pizzeria Napoli voitti tänä vuonna Varkauden Yrittäjien järjestämän ravintolaäänestyksen Paras Pizzeria kategorian.

– Olen aina tykännyt uusista asioista ja asioiden kehittämisestä. Meille tuli aikanaan ensimmäinen kebab-robotti koko Pohjois-Savossa, hän toteaa. Heillä on myös oma sovellus, jonka kautta saa tehtyä tilaukset kätevästi ja ns. kanta-asiakasetuja. Viimeisimpänä investointina on taikinakone, joka tekee taikinapallot alusta lähtien valmiiksi.

– Se työ mihin aikaisemmin tarvittiin kaksi henkilöä, hoituu nyt yhden toimesta. Taikinakoneeseen laitetaan vain raaka-aineet sisälle ja se hoitaa loput, kertoo Sevim. Automatisointi ei ole paitsi säästänyt työvoimaa ja nopeuttanut taikinan valmistumista, vaan helpottanut myös työergonomiaa. Ja kun pizzataikinaa menee noin 25 kiloa päivässä, tämä ei varmasti ole ollut huono investointi.

Vapaa-ajallaan Sevim on mielellään perheen kanssa, arkisia asioita puuhaillen.

– Omakotitalossa riittää puuhaa ja välillä on ihan kiva vaan olla, toteaa hän hymyillen.

– Parasta yrittämisessä on vapaus tehdä ja päättää itse asioista, hän toteaa. Ja vaikka vapaa-ajalla tulee hoidettua myös yrityksen asioita, se ei häntä haittaa.

– Mutta kotona vaimo hoitaa ruuan laiton, naurahtaa hän.

Suomeen muualta muuttaneille hänellä on, omankin kokemuksen kautta, antaa muutamia vinkkejä.

– Suomen kieli kannattaa opetella, etenkin jos ei osaa edes englantia. Ilman yhteistä kieltä on mahdotonta toimia, hän sanoo. Lisäksi hän kannustaa olemaan aktiivinen, etsimään töitä ja kokeilemaan rohkeasti asioita.

Entä sitten se kaikkia askarruttava kysymys: Kuuluuko ananas pizzaan?

– Tottakai se kuuluu, ainakin Suomessa, naurahtaa Sevim hyväntuulisesti. Ja kyllähän häntä on uskominen, koska kuulemma lähes joka toisessa tilatussa pizzassa on ananasta.

Yrityksen kotisivut löytyvät osoitteesta napolipizzeria.fi

Sujuvasti Savoon -hanke jatkaa suosittua yritystarina-sarjaa ja esittelee Varkaudesta, Leppävirralta ja Joroisista yrityksiä, joissa työskentelee kansainvälisiä osaajia. Tutustu kaikkiin yritystarinoihin: www.navitas.fi/yritystarinat

ELY_eu (1).png

Sivusto käyttää evästeitä. Valitse alta mitä evästeitä sallit, osa sivun toiminnoista vaatii evästeitä.